|
|
+31 (0) 412-614033
|
|
Canadabaan 7d, 5388 RT Nistelrode
 |  Download brochures

Cariboni / Fivep voorziet Rome van buitenverlichting

Cariboni / Fivep voorziet Rome van buitenverlichting

Functionaliteit, efficiëntie en SMART technologie voor Rome.
Cariboni Group is verantwoordelijk voor de LED verlichting in Rome; de meest grootschalige vervanging van openbare verlichting in Europa, momenteel in uitvoering, waardoor de hoofdstad van Italië ongeveer 19 miljoen euro per jaar kan gaan besparen.
Hoge efficiënte verlichting voor een veiligere stad.

Cariboni Group heeft 5.000 Kalos armaturen geleverd voor het verlichten van groene gebieden (parken) en de voetganger- en fietspaden en 123.000 Kai armaturen voor het verlichten van stedelijke en niet-stedelijke wegen.
Het project, gepromoot door Acea illuminazione Pubblica S.p.A. , heeft niet alleen het centrum, maar ook de buitenwijken erbij betrokken, om zo alle inwoners van Rome een toenemend gevoel van kwaliteit en veiligheid te geven.


Personalisering, efficiëntie en Smart technologie.
Dankzij de hoge mate van efficiëntie van de lichtbronnen, de excellente optische prestaties en het geïntegreerde Smart system remote control, creëren de KALOS en KAI armaturen voor Rome een flinke vermindering van het stroomverbruik, een jaarlijkse besparing van meer dan 55%.
De armaturen zijn voorzien van een remote control system, dat controleert punt tot punt het complete netwerk en dat biedt tal van voordelen:
• Dynamische verlichting aangepast aan de specifieke eisen van elk stedelijk gebied;
• Het in kaart brengen van alle geïnstalleerde armaturen met de mogelijkheid om verschillende licht
scenario’s te programmeren, voor stedelijke gebieden, waar de hoeveelheid licht en de
inschakel/uitschakel momenten naar wens gecontroleerd kan worden;
• Het melden van onregelmatigheden of schade;
• Het verzamelen van analoge en digitale data uit het hele stedelijke gebied die nodig zijn voor de
ontwikkeling van de Smart City.

Verschillende optieken voor verschillende toepassingen, met belangrijke voordelen voor de inwoners. Bewust van de verantwoordelijkheid van dit grote project, en om optimaal te reageren op verschillende geometrische aspecten en fotometrische eisen van de stad, heeft Cariboni een speciale high-performance optiek vervaardigd die lichtvervuiling elimineert, deze verhogen het visueel comfort en staan garant voor een hogere gelijkmatigheid.
Dit project, wat in de zomer van 2016 begon, zal aan het einde van dit jaar afgerond zijn. Een succesvol project, ontworpen en gemaakt in Italië, door innovatieve Italiaanse bedrijven zoals Cariboni, die perfectie en innovatie tot hun voornaamste doelstelling hebben gemaakt.